Adaptive CC

Stefan Evers

100 km/h? Laat je niet flitsen! Adaptive Cruise Control helpt

Arrow down Lees verder

Rond half maart gaat de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen overdag omlaag naar 100 km/h. Dat zal voor veel bestuurders even wennen zijn. Adaptive Cruise Control helpt hierbij. Het bewaakt je snelheid en anticipeert op weifelende voorliggers.

De snelheidsverlaging van 130 km/h naar 100 km/h is een grote operatie. Rijkswaterstaat gaat meer dan 4.000 verkeersborden vervangen. Niet alleen de grote ronde maximumsnelheidsborden worden aangepast, ook de hectometerpaaltjes en de draaiborden bij spitsstroken krijgen een upgrade. Een nieuw tijdbord laat zien dat de snelheidslimiet geldt van 6.00 tot 19.00 uur.

Deze ŠKODA’s hebben Adaptive Cruise Control

Gewone Cruise Control is leverbaar voor alle ŠKODA-modellen: van de elektrische CITIGOe iV tot de grote en luxe SUPERB COMBI. Voor de meer geavanceerde Adaptive Cruise Control ben je aangewezen op de ŠKODA SCALA en groter (OCTAVIA en SUPERB) en de drie SUV-modellen van ŠKODA: KAMIQ, KAROQ en KODIAQ. Het gemak dat het rijhulpsysteem je bezorgt, weegt ruimschoots op tegen de meerprijs die je ervoor betaalt. Zeker wanneer heel autorijdend Nederland moet wennen aan 100 km/h.