vision-e

Stef Korswagen

Opladen in plaats van tanken. Dit betekent het voor jou

Arrow down Lees verder

Het rijden met een elektrische auto heb je zo in de vingers, maar een elektrische auto opladen, zal voor veel automobilisten even wennen zijn. Dit staat je te wachten.

Heb jij weleens een elektrische auto opgeladen? De kans is aanwezig, want er rijden al 122.000 volledig elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Wij zijn een van de weinige landen waarin meer dan 1 procent van het totale wagenpark elektrisch is. Alle andere autobezitters zijn gewend om te tanken.

Opladen in de toekomst

Op dit moment kun je op twee manieren opladen: langzaam of snel. De langzame manier werkt met wisselstroom (AC) uit het stopcontact of de laadpaal en neemt meerdere uren in beslag. De snelle manier gebruikt gelijkstroom (DC) en daar kun je op wachten: een snellader vult de accu van de ŠKODA CITIGOe iV in ongeveer een uur.

Aangezien gebruiksgemak steeds belangrijker wordt en het wachten een struikelblok vormt, wordt de nieuwe generatie snelladers veel krachtiger. Hierdoor zit de accu van je auto sneller vol en kun je eerder je weg vervolgen. ŠKODA is betrokken bij het IONITY-project: een netwerk van supersnelle opladers op 400 locaties langs de belangrijkste Europese snelwegen. Hun laadvermogen is zo hoog, dat toekomstige elektrische modellen er kunnen opladen in ongeveer de tijd die nodig is om een gewone auto te tanken.

De ŠKODA CITIGOe iV staat al bij ons in de showroom!

Bekijk de ŠKODA CITIGOe iV hier