Enyaq iV

Stefan Evers

ŠKODA ENYAQ iV: spannend, efficiënt en vooruitstrevend

Arrow down Lees verder

Binnenkort bestelbaar vanaf € 39.990

  • ŠKODA maakt elektrisch rijden in populair A-SUV segment echt bereikbaar met vanafprijs van € 39.990* voor de 62kWh-uitvoering
  • Eerste productiemodel van ŠKODA op MEB-basis
  • Achter- of vierwielaandrijving, drie verschillende accupakketten en vijf vermogensniveaus, variërend van 109 tot 225 kW
  • Grote actieradius van maximaal 510 km* (WLTP) en snellaadmogelijkheid tot 125kW
  • Emotionele en dynamische designtaal, opvallende ŠKODA-grille met optionele verlichting
  • Nieuw Design Selection-concept voor interieur 
  • Tot 1.895 exemplaren gelimiteerde Founders Edition eerbetoon aan succesvolle 125-jarige geschiedenis van ŠKODA

 

Met de onthulling van de gloednieuwe ENYAQ iV zet ŠKODA de volgende stap in de uitvoering van zijn e-mobilitystrategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen Group. De ŠKODA ENYAQ iV biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving en een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, met een maximale afstand van 510 km* volgens de WLTP-cyclus, en een grote interieurruimte, een kenmerk van de modellen van dit merk. ŠKODA blijft zijn emotionele designtaal op consequente wijze doorontwikkelen – zodoende beschikt de nieuwe SUV over een volledig nieuw interieurconcept dat Design Selections biedt in plaats van klassieke afwerkingsniveaus. Een bijzondere highlight is de exclusieve ENYAQ iV Founders Edition, die een eerbetoon vormt aan het 125-jarig bestaan van de fabrikant en waarvan de productie is beperkt tot 1.895 stuks.

Veiligheid: nieuwe assistentiesystemen zijn onder andere de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, en de mogelijkheid om de auto op afstand in te parkeren.

Buitenkant: de designtaal van de ENYAQ iV is emotioneel, krachtig en dynamisch. De nieuwe SUV wordt gekenmerkt door perfecte proporties en een buitengewoon ruimteaanbod. De ENYAQ iV biedt een vergelijkbare hoeveelheid binnenruimte als een ŠKODA KODIAQ, hoewel dit model korter is dan een ŠKODA OCTAVIA. Tegen meerprijs sieren de verlichte Crystal Face – die ook beschikt over een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie – en volledige LED Matrix-koplampen het opvallende front met de grote ŠKODA-grille. De full LED-achterlichten zijn voorzien van dynamische richtingaanwijzers en hebben ook een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie.

Interieur: de nieuwe designselecties vervangen de klassieke afwerkingsniveaus en zetten een nieuwe standaard voor het interieur. Elke Design Selection - samengesteld door de interieurontwerpers van ŠKODA - zorgt voor een smaakvol interieur met een uitzonderlijk gevoel van welbevinden en is voorzien van natuurlijke, op duurzame wijze verwerkte en gerecyclede materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare opties – in de vorm van tien themapakketten en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het model snel en eenvoudig af te stemmen op de smaak van de eigenaar.

Connectiviteit: het centrale display van de ENYAQ iV is met 13 inch groter dan dat van elke andere ŠKODA. Bovendien is de gloednieuwe SUV altijd online en biedt het model slimme connectiviteit. Het opladen van de accu en de airconditioning in het interieur kunnen comfortabel op afstand worden aangestuurd via de ŠKODA Connect-app.

Simply Clever: speciaal voor elektrische modellen heeft ŠKODA Simply Clever-oplossingen ontwikkeld, zoals een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. De nieuwe, in twee niveaus ingedeelde middenconsole, biedt veel ruimte. Een slim inzetstuk zorgt ervoor dat de vloer van de bagageruimte netjes en opgeruimd oogt. Bij de ENYAQ iV bevindt de traditionele ŠKODA-ijskrabber zich in de auto – om precies te zijn in de achterklep.

Exclusieve Founders Edition 

Naast de reguliere uitvoeringen gaat ŠKODA de ENYAQ iV later volgend jaar tevens als exclusieve en bijzonder rijk uitgeruste Founders Edition leveren. Van deze laatstgenoemde uitvoering zullen 1.895 exemplaren worden gebouwd. Ze vormen een eerbetoon aan de succesvolle geschiedenis van het merk, dat 125 jaar geleden door Václav Laurin en Václav Klement werd opgericht. Deze uitvoeringen worden in 2021 afgeleverd.

Enyaq iV specificaties

*alle cijfers zijn voorlopig

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.skoda.nl.

Op de hoogte blijven van de ŠKODA ENYAQ iV?

Laat uw gegevens achter en ontvang de laatste updates betreft de  ŠKODA ENYAQ iV.

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met je opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren